(Metodický návrh Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy navrženým Ministerstvem zdravotnictví)
Cílem následujícího doporučení je jídelníčky školních jídelen odlehčit, mírně snížit množství nabízených masitých pokrmů, zařazovat více zeleniny a upravit kombinace pokrmů tak, aby byly živiny co nejlépe a nejefektivněji zkombinovány a přinesly strávníkům co největší užitek. Doporučení jsou sestavena na základě nutričního složení, jsou v souladu s legislativou reprezentovanou spotřebním košem (tuto zákonnou normu musí školní jídelny dodržovat).
Při tvorbě jídelníčku musíme dodržovat spotřební koš, doporučenou pestrost stavy a finanční limit.
Je vhodné do jídelníčku zařazovat – jáhly, pohanku, kuskus, obilné vločky, bulgur, krupky apod. (hlavně jako zavářku do polévek).
Dnes je 5.11.2024
Svátek má Miriam
Zítra má svátek Liběna